Ambassadeurs

Opereren zonder snijden is een netwerk van patiënten, artsen en ambassadeurs dat de best passende behandeling van kanker wil bieden. Een behandeling die de kans op overleven vergroot en de kwaliteit van leven kan verbeteren. Door patiënten via onze website rechtstreeks in contact te brengen met artsen, creëren we een unieke plek voor betrouwbare behandeling van kanker. Onze ambassadeurs staan als arts achter deze behandelingen en zullen hun patiënten doorverwijzen als zij hen geschikt vinden om deze behandelingen te ondergaan. Dat gaat altijd in overleg met het MDO ( Multi Disciplinaire Overleg) in hun ziekenhuis.

Patiënten

Snel en goed genezen

Behandelaars

Patienten beter maken met behoud van kwaliteit van leven

Ambassadeurs

Innovatie in behandeling van tumoren

Dr. Carl Wijburg

“Wij blijven ons inzetten voor een betere behandeling voor patiënten, met name patiënten met kanker. En daarbij moet niet alleen naar geld worden gekeken.”.

Carl Wijburg werkt als uroloog in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Zijn specialiteit is prostaatkanker; hij heeft veel ervaring opgedaan en zich bekwaamd in de laparoscopie (kijkoperatie). Hij is met name werkzaam op het gebied van kankerbehandelingen in de urologie, zoals prostaat- blaas -en nierkanker. Sinds 2010 werkt hij fulltime met de operatierobot DA Vinci.

carl-wijburg
hunting

Jarmo Hunting

“De rol van de oncoloog is niet alleen maar het voorschrijven van chemotherapie, maar vooral de begeleiding van patiënten bij het kiezen van een groeiend aantal behandelopties. Een vertrouwensrelatie opbouwen met patiënten staat daarbij voorop. Door middel van regionale multidisciplinaire samenwerking (RAKU) krijgt elke patiënt toegang tot een breed scala aan nieuwste behandelmethoden”.

Jarmo Hunting werkt als oncoloog in het Kankercentrum van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht. Hij is sinds 2009 verbonden aan de maatschap Inwendige Ziekten: dat zijn de internisten, de maag-darm-leverartsen en de reumatologen. Hij is getrouwd, heeft drie zoons en een dochter .

“Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein/Woerden biedt o.a. de EMR en ESD voor vroege vormen van slokdarmkanker en andere kwaadaardige ziekten van het maag-darmkanaal. Dat zijn behandelmethoden die minder ingrijpend zijn dan chirurgie, zogenaamde minimaal invasieve behandelingen. Bij deze technieken worden oppervlakkige slijmvliesafwijkingen in het maagdarmkanaal endoscopisch (inwendig kijkonderzoek) behandeld, bijvoorbeeld al dan niet kwaadaardige poliepen of (voorstadia van) slokdarmkanker. Zo beperken we risico’s omdat dan een grote ingreep niet nodig is en verkorten we de duur van herstel en het verblijf in het ziekenhuis. Ook kunnen patiënten in het Antoniusziekenhuis terecht voor cryotherapie (o.a. van tumoren in de nieren) en RFA van tumoren zoals uitzaaiingen in de lever van darmkanker.”

Dr. Mark Burgmans

“Het streven moet zijn dat iedere patient in Nederland de behandeling krijgt die voor hem/haar het beste is. Daarbij is belangrijk dat behandelaars met elkaar samenwerken.”

Mark Burgmans is interventieradioloog in het LUMC en recent toegetreden tot het bestuur van de Nederlandse vereniging voor interventieradiologie (NVIR).

“Vanuit dat perspectief is er de wens om de samenwerking tussen verschillende centra en behandelaars zo goed mogelijk te maken. Het streven moet zijn dat iedere patient in Nederland de behandeling krijgt die voor hem/haar het beste is. Met de vele nieuwe ontwikkelingen binnen allerlei vakgebieden, is het voor artsen en patiënten steeds moeilijker te overzien welke behandelingen beschikbaar zijn. Dat is denk ik waar de website , zeker voor patiënten, een goede bijdrage kan leveren. En we moeten er ook naar streven dat verwijzingen naar en uitvoering van behandeling zoveel mogelijk uniform zijn. Het type behandeling mag niet afhankelijk zijn van het ziekenhuis waar je (toevallig) terechtkomt. Dat vereist wel dat wij, artsen, meer gemeenschappelijk optrekken. Genoeg werk nog aan de winkel, waarvoor ik me ook vanuit de NVIR voor wil inzetten.”

mark-burgmans