Patiënten & Behandelaars

Opereren zonder snijden is een netwerk van patiënten, artsen en ambassadeurs dat de best passende behandeling van kanker wil bieden. Een behandeling die de kans op overleven vergroot en de kwaliteit van leven verbetert. Door patiënten via onze website rechtstreeks in contact te brengen met artsen, creëren we een unieke plek voor betrouwbare behandeling van kanker

Patiënten

Snel en goed genezen

Behandelaars

Patienten beter maken met behoud van kwaliteit van leven

Ambassadeurs

Innovatie in behandeling van tumoren

Deze nieuwe methoden geven veel hoop voor de toekomst, omdat mijn kwaliteit van leven nu weer erg goed is.

‘In september 2016 bleek naar aanleiding van het bevolkingsonderzoek naar darmkanker dat ik een darmtumor had. Nadat deze tumor was verwijderd, bleek bij de controle dat er uitzaaiingen in de lever zaten.  Vervolgens kreeg ik chemotherapie, maar hierna bleek dat ze me in verschillende ziekenhuizen niet wilden opereren omdat er dan te weinig weefsel van de lever zou overblijven.

Zo zat ik ineens in een palliatief traject, zonder dit echt te weten. Ik ben toen op internet gaan zoeken en kwam toen uit bij dokter Meijerink in het VUmc. Binnen anderhalve week zat ik tegenover hem, en hij gaf aan dat er een goede kans zou zijn op volledige genezing met de Microwave Ablatie (MWA) methode. Bij deze thermische behandeling wordt door de huid met een naald de tumor aangeprikt en als het ware weggebrand. Naast dat deze behandeling vaker herhaald kan worden, is het risico op overlijden en andere complicaties een stuk kleiner dan bij het wegsnijden van de tumor.

De ingreep zelf viel erg mee. Na de Microwave Ablatie mocht ik na 24 uur al naar huis en was de pijn een futiliteit. De pijnmedicatie die ik mee naar huis heb gekregen, heb ik niet eens gebruikt.

Deze nieuwe methoden geven veel hoop voor de toekomst, omdat mijn kwaliteit van leven nu weer erg goed is. Ik heb zo goed als mijn oude fitheid terug. Ik wandel weer vijf keer per week in hoog tempo, net zoals vroeger. Ook heb ik net genoten van 2,5 week vakantie in Schotland. Daar moest ik soms aan het einde van de dag even gaan liggen, maar er zijn zat mensen van mijn leeftijd die dat doen.’

Jan Voerman